Helgen kom och gick

Att helgen går så fort. Jag svär på att det är en annan typ av tid under helger och lediga dagar. Det är någon som skruvar upp sekunderna så att de går dubbelt så fort.

Hur ska man annars förklara att dagarna bara rusar iväg fast man inte gör någonting?

Idag sov jag utan väckarklocka för att för en gångs skull vakna när kroppen själv vill vakna. Ironin är ju att jag vaknar fem minuter innan väckarklockan ringer ändå. Med den stora skillnaden att jag inte behöver gå upp. Då somnar jag snabbt om igen en timme till. Den känslan är ganska härlig.

I lördags jobbade jag mitt pass på katthemmet. Det är det bästa som finns. Hur trött jag än är så går jag därifrån med ny energi och med värme i hjärtat. Ett pass på katthemmet är bättre än alla energidrycker och antidepressiva mediciner i hela världen. Här ser ni varför:

Volontärlön 🙂

Efter katthemmet trodde jag att jag var smart. Jag behövde handla och solen sken genom disiga moln. Hmm bra fotoväder! Men jag var vrålhungrig efter mitt volontärpass så jag ställde bilen på uteparkeringen så länge och gick upp till mig för att äta lite. Fast medan jag åt hann himlen bli grå. Typiskt. Istället bestämde jag mig för att ta det lugnt ett tag och sedan ta bilen till affären.

Det gick kanske ett par timmar. Jag gjorde mig ingen brådska.

Tills jag tittade ut och det var full snöstorm ute. Jag såg bilen på parkeringen nedanför alldeles vit av snö. Då kastade jag på mig jackan och åkte iväg direkt innan det blev ännu värre.

Det var nog det blötaste jag har varit med om. Typ 5 cm slasksörja på vägarna och den blöta snön på bilen var lika tjock. Det blev blött även inne i bilen när jag drog ned fönsterrutan för att kunna öppna garaget. Det blev en snöremsa ovanför springan som rann in så jag fick stå och torka av bilen inuti. Jag hade inget annat att torka med än mina väntar och tröjärmarna. Då blev jag blöt också men man tager vad man haver.

Fy sjutton. Vår nu tack!

Annonser

2 thoughts on “Helgen kom och gick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s