Före och efter

Idag (eller i förrgår när ni läser detta) hämtade jag min bil från verkstaden som fixade lackskadan och locket till strålkastespolaren. Så nu är bilen ”sig själv” igen. Hoppas att jag kan ge den lite respit nu från repor och hålla mig ifrån att köra emot trånga garageväggar ett tag.

På verkstaden fick jag kommentaren att de gillade min årsmodell (2015) av KIA Ceed SW, att den är skön att köra. Det kan jag bara hålla med om. Jag älskar min bil som står ut med min oavsiktliga misshandel och ändå kör så snällt. Jag har ju inte direkt så mycket erfarenhet av olika bilar, men jag tyckte om den här redan när jag startade den och började rulla iväg när jag provkörde den.

Och när bilen är nytvättad och blänker är den så fin med sin lite lätt metallicmörkgråa färg. Sitt panoramatak och sollucka. Och backkameran! ÄLSKAR backkameran! Men bilen blir fort skitig. Fast det tycker jag bara är bra, för ser man att bilen är smutsig så tvättar man oftare – och då mår bilen bättre.

Jag kan fortfarande behöva nypa mig i armen för att fatta att jag har körkort, och äger en BIL!

Jag kommer aldrig att glömma henne – min allra första bil. Som ”lärde” mig att köra på ”riktigt”. Bara för att man har körkortet betyder det inte att man är klar med att lära sig att köra. Man behöver rutin, rutin, rutin. Och skrapa emot lite här och där.

Av någon underlig anledning känns bilen som en ”hon”. Min cykel däremot är helt klart en han. Vet inte varför – det liksom bara känns så. Är det bara jag? Är jag knäpp?? 🙂

20160109_150510
Före

bilen
Efter

Annonser

One thought on “Före och efter

 • Oj vad du skriver mycket! Jag har suttit och läst flera inlägg bakåt nu! Vilken fin bild du visade på din farmor och dig! Jag förstår att din farmor och farfar blev viktiga för dig då du som jag uppfattade det bara hade din pappa under uppväxten! Det låter som mysiga mornar med det rostade brödet!
  Det där med hon och han för en bil har jag hört ska vara lite olika beroende på var i landet man bor.
  Men det ska visst finnas nån regel där det som kan sluta på or som flickor, klockor, kakor osv är hon. Och det som slutar på ar som båtar, bilar, cyklar, pojkar är han.
  Men det stämmer ju inte för nog är väl en båt en hon!? Eller?

  Härligt att du fått tillbaka din bil nu!
  Ha en riktigt trevlig helg!
  Kram ♥
  Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s